Natural Greenwalls

Varför välja en Växtvägg från Natural Greenwalls?

Natural Greenwalls är ett unikt, patenterat system som är en elegant och kostnadseffektiv lösning . Dessa flexibla växtväggssystem från Danmark är hållbara, 100% vattentäta och lätta att serva/ underhålla utan problem för resten av konstruktionen. Vi kan dessutom göra väggar upp till 30m2 utan vatten, ström och avlopp!

Växtvård hjälper dig med växtväggar och hela processen, från idéstadium till installation och underhåll med 100% växtgaranti. Tryggare kan det inte bli!

Växtväggar från Natural Greenwalls är hållbara

Det har varit väldigt viktigt för NGW att deras system är hållbart. Därför har deras huvudfokus legat på att uppnå lägsta möjliga vatten- och energiförbrukning samt att använda återvinningsbara material. Mycket av deras växtvägg är gjord med vagga till vagga i åtanke Det betyder dock inte att de har gjort några kompromisser – tvärtom! Systemets kvalitet är på högsta nivå och livslängden är hög.

Vattenanvändning

En av deras Danska återförsäljare gjorde beräkningen: De sparar 598 liter vatten per år per kvadratmeter, när du använder Natural Greenwalls Växtväggs system. Vår vattenförbrukning per kvadratmeter är 1,5 – 2,5 liter per vecka. De konkurrerande systemen i Danmark använder 2-3 liter vatten – per dag. Det är mer än 7 gånger mer än detta fantastiska system!

Låt oss skapa grön magi tillsammans!

Du är alltid välkommen att ringa eller maila oss! Du kan även fylla i formuläret bredvid så hör vi av oss så fort vi kan.

Växtväggarna är vattentäta

Växtväggsystemet är 100% vattentätt. Det danska systemet är utvecklat tillsammans med Teknologisk Institutet i Köpenhamn. Spåren är gjorda så att de samlas in underifrån, inkluderar grepp för droppslangarna, fri luft bakom krukorna, krukorna har spillrör och det ger oss full kontroll över vattnet. Längst ner använder vi också ett ränna som är anslutet till avloppet.

Vi har bara vatten där det ska vara – i krukorna!

Natural Greenwalls är lätta att serva

Natural Greenwalls gröna väggar består av enskilda växtkassetter. Detta gör växterna lätta att byta om det behövs. Växtväggarna använder ett droppbevattningssystem som ger dig 100% kontroll över vattningen.

Därmed är det möjligt att undvika att övervattna växterna i botten och torka ut de på toppen.

Dessa gröna väggar använder också en vattenreservoar där överskottsvatten leds om genom spillrör. På så sätt kommer allt överskottsvatten att flöda från en anläggning till en annan, och därmed förhindrar vi övervattning och spridning av sjukdomar.

Utan problem för resten av konstruktionen

När Natural Greenwalls utvecklade sina växtväggssystem var ett av de viktigaste målen att väggarna inte skadar byggnadens underliggande struktur. Nu finns dessa gröna väggar över hela Europa! Den äldsta väggen är nu över 6 år och installerad i Århus.

I Sverige har Växtvård AB byggt mer än 200 kvm Natural greenwall sedan 2015.

Läs mer om våra andra tjänster

Växtskärmar som rumsavdelare

Växtskärmar

Växter som avskärmning eller avdelare fungerar utmärkt i öppna miljöer. De skapar arbetsro samtidigt som det är vackert.

Läs mer
Snittblommor och arrangemang till kontoret som skapar en härlig känsla.

Snittblommor & skålar

Våra florister hjälper er med snittblommor i buketter, bordsdekorationer och andra kreationer.

Läs mer
Kontorsväxter / företagsväxter med trygga serviceavtal

Företagsväxter

Företagsväxter på arbetsplatsen sänker sjukfrånvaron, stimulerar kreativiteten och fungerar avstressande.

Läs mer