Varför är växter viktiga?

Varför växter är så viktiga? Man kan komma fram med många anledningar till varför det finns enorma fördelar med att ha växter inomhus. Kort sagt är det växterna som ger balans i naturen, det är samma harmoni vi människor känner samt upplever bland plantors närhet.

Växter ger inte bara ett estetiskt intryck, det finns flera studier som har legat till grund för biofilisk design att ta vara växternas positiva inflytande i vardagen. Som vi ser det kan växter göra vardan mycket trevligare och vi vill se mer plantor inomhus.

Växter är liv, kort och gott.

Mosspelare på företaget

7 fördelar med växter på kontoret

Vi människor har länge levt samt haft en koppling till naturen, innan vi började spendera mer tid inomhus var vi oftast ute bland naturen. Det är därför inte så märkligt varför växter har en sån positiv inverkan på oss människor.
Dessutom är det vetenskapligt bevisat att gröna växter:

  • Ger en behaglig samt hälsosam innemiljö
  • Sänker sjukfrånvaron
  • Stimulerar kreativiteten
  • Fungerar avstressande
  • Renar och förbättrar luften
  • Dämpar störande ljud
  • Förbättrar luftfuktigheten

Gröna plantor är dessutom perfekta för att skapa synintryck, stimulera fantasi och sinnen, användas som rumsavdelare och höja attraktiviteten i våra vardagliga miljöer. Växterna är våra kanske bästa livskamrater.
Vi på Växtvård vill hjälpa dig att skapa vänskaper för livet.

Företagsväxter skapar trivsel

I bland kan man undra “varför växter på kontoret?”
Det finns många goda orsaker att ha levande plantor på arbetsplatsen.

Förutom att dom ger ett trevlig estetiskt intryck, ger dom också härligt rogivande dofter med en mängd positiva effekter på människorna som vistas bland dem. Växter är också naturliga filter som kan rena luften, och balansera rummets luftfuktighet.

Men även absorbera överskott av koldioxid,  på så sätt minskas luftvägsproblem samt hjälper personalen allmänna hälsa. Smart utplacerade växter dämpar också störande ljud och bidrar därför också på det sättet till en behagligare arbetsmiljö.

Att skaffa sig företagsväxter är ett klokt val för både små och stora verksamheter.
Vi på Växtvård hjälper gärna ert företag med ett växtupplägg oberoende av om ni behöver en planta eller hundra växter på kontoret.

Växtinredning med olika varianter av växter vid en entré på ett kontor
Hyr växtväggar till företaget

Växter ger företaget ett professionellet och bestående intryck

Många företag har tyvärr har tagit samma rutt och valt att sälja  sin konstsamling eller exklusiva möbelgrupper. Detta har lett till att många kontor ser likadana ut, det är för homogent. 

Dessutom så värderas gröna miljöer i norden väldigt högt, vilket är en av många anledningarna varför växter är så bra i vår nordiska kontorsmiljö. Det krävs också en hel del fingertoppskänsla med specialkunskap att få plantor att trivas  inomhus.

Växtvård kan hjälpa er med en skräddarsydd lösning som förvandlar kontoret till unik grön oas som stannar kvar i era kunders minne.

Växter renar luften

Att inomhusluften påverkar vår hälsa kommer knappast som en överraskning för någon. Som tur är finns en enkel metod som kan åtgärda åtminstone en del av problemet, och det är att se till att ha luftrenande växter inomhus.

De allra flesta växter har positiv inverkan på inomhusklimatet, inte bara genom att rena luften utan också genom att tillföra syre och fukt, men det finns vissa växter som är alldeles speciellt bra.

Växttavla
Stor mossvägg från Natural Greenwalls på ett kontor

Vill du veta mer om varför växter är bra för kontoret?

Växtvård är ett dedikerat företag som brinner för biofilisk design samt en hållbar utveckling för kontorsytor. 

Vill du veta mer om våra filosofi kring gröna inomhusytor eller hur växter  kan förbättra inomhusmiljön.

Kontakta oss på växtvård om du vill veta varför växter är bra för din kontorsyta.