Varför är växter viktiga?

Det finns många anledningar till varför vi behöver växter. Det är växterna som ger balans i naturen – samma balans som vi själva upplever i växternas närhet. Växter är liv, kort och gott.

Köp eller hyr krukväxter

7 fördelar med gröna växter

För oss människor i vardagen är det vetenskapligt bevisat att gröna växter:

  • Ger en behaglig och hälsosam innemiljö.
  • Sänker sjukfrånvaron.
  • Stimulerar kreativiteten.
  • Fungerar avstressande.
  • Renar och förbättrar luften.
  • Dämpar störande ljud.
  • Förbättrar luftfuktigheten.

Växter är dessutom perfekta för att skapa synintryck, stimulera fantasi och sinnen, använda som rumsavdelare och höja attraktiviteten i våra vardagliga miljöer.

Växterna är våra kanske bästa livskamrater. Vi på Växtvård hjälper dig att skapa vänskaper för livet.

Företagsväxter skapar trivsel

Det finns många goda orsaker att ha levande växter på arbetsplatsen. Förutom att de ser vackra ut och doftar ljuvligt har de också en mängd positiva effekter på människorna som vistas bland dem. Växter kan rena luften och tillföra fukt, och på det sättet minska luftvägsproblem och hjälpa personalen att undvika förkylningar och annat irriterande.

Det har också visat sig att växter på arbetsplatsen sänker sjukfrånvaron, stimulerar kreativiteten och fungerar avstressande. Smart utplacerade växter dämpar också störande ljud och bidrar därför också på det sättet till en behagligare arbetsmiljö.

Att skaffa sig företagsväxter är därför ett klokt val för både små och stora verksamheter. Vi på Växtvård hjälper gärna ert företag med ett växtupplägg oberoende av om ni behöver en eller hundra växter på ert kontor.

Experter på växtinredning och gröna miljöer
Experter på växtinredning och företagsväxter

Växter ger företaget ett bestående intryck

De flesta företag i dag har gjort sig av med sina konstsamlingar och sålt sina exklusiva möbelgrupper. Det har lett till att många kontor ser ganska likriktade ut. Då kan vackra växter skapa ett bestående intryck hos era besökare.

Ni behöver inte ens köpa växttavlan – ni betalar en avgift varje månad så sköter vi allt.

Professionellt intryck vid kundbesök

I vår nordiska kultur värderas naturen högt. Kanske är det därför vackra och välskötta växter ger ett professionellt intryck vid kundbesök. Dessutom krävs det i de flesta fall en hel del specialkunskap och fingertoppskänsla för att få växter att trivas.

Vi kan hjälpa er att förvandla kontoret till en imponerande grön oas som stannar kvar i kundernas minne.

Hyr växtväggar till företaget

Växter renar luften

Att inomhusluften påverkar vår hälsa kommer knappast som en överraskning för någon. Som tur är finns en enkel metod som kan åtgärda åtminstone en del av problemet, och det är att se till att ha luftrenande växter inomhus.

De allra flesta växter har positiv inverkan på inomhusklimatet, inte bara genom att rena luften utan också genom att tillföra syre och fukt, men det finns vissa växter som är alldeles speciellt bra.

Mossvägg från Natural Greenwalls

Vad passar er bäst?

Vi har jobbat med växter i företagsmiljöer i många år. Undrar ni vad som passar er bäst? Ofta krävs det en person utifrån med ett vant öga för att se möjligheterna. Ta hjälp av vår expertis på företagsväxter genom att kontakta oss för en pratstund redan i dag.