Varför är växter viktiga?

Stimulerar kreativiteten

Renar och förbättrar luften
Fungerar avstressande

Grönt är skönt.

Det finns många skäl till varför det är mycket fördelaktigt att ha växter inomhus. Kort sagt är det växterna som ger balans i naturen, det är samma harmoni vi människor känner och upplever bland plantors närhet. Växter ger inte bara ett estetiskt intryck, det finns flera studier som ligger till grund för biofilisk design som tar vara på växternas positiva inflytande i vardagen. Som vi ser det kan växter göra vardagen mycket trevligare och vi vill se mer plantor inomhus. Växtvård kan hjälpa er att förstärka ert varumärke, er profil och image med Biofilisk design. Växter är liv, kort och gott.
7 fördelar med växter på kontoret

Vi människor har länge levt samt haft en koppling till naturen och innan vi började spendera mer tid inomhus var vi oftast ute bland naturen. Det är därför inte så konstigt varför växter har en sådan positiv inverkan på oss människor.

  • Dessutom är det vetenskapligt bevisat att gröna växter:
  • Ger en behaglig samt hälsosam innemiljö
  • Sänker sjukfrånvaron
  • Stimulerar kreativiteten
  • Fungerar avstressande
  • Renar och förbättrar luften
  • Dämpar störande ljud
  • Förbättrar luftfuktigheten

Gröna plantor är dessutom perfekta för att skapa synintryck, stimulera fantasi och sinnen, användas som rumsavdelare och höja trivseln i våra vardagliga miljöer. Växter kan därför påstås vara våra bästa livskamrater. Vi på Växtvård vill hjälpa dig att skapa vänskaper för livet.

Växter skapar trivsel
Ställer du dig frågan “Varför ska man ha växter på kontoret?”
Det finns många goda orsaker att ha levande plantor på arbetsplatsen.
Förutom att dom ger ett trevlig estetiskt intryck, ger dom också härligt rogivande dofter med en mängd positiva effekter på människorna som vistas bland dem. Växter är också naturliga filter som kan rena luften, och balansera rummets luftfuktighet.

De absorberar även överskottet av koldioxid och på så sätt minskas luftvägsproblem samt bidrar positivt till personalens allmänna hälsa. Smart utplacerade växter dämpar också störande ljud och bidrar därför till en behagligare arbetsmiljö.

Att skaffa sig företagsväxter är ett klokt val för både små och stora verksamheter. Vi på Växtvård hjälper gärna ert företag med ett växtupplägg oberoende av om ni behöver en planta eller hundra växter på kontoret.

Växter ger företaget ett professionellt intryck
Många företag har tyvärr tagit samma rutt och valt att sälja sin konstsamling eller exklusiva möbelgrupper. Detta har lett till att många kontor ser likadana ut, det är för homogent. Gröna miljöer värderas väldigt högt i Norden, vilket är en av många anledningarna varför växter är så bra i vår nordiska kontorsmiljö. Det krävs också en hel del fingertoppskänsla med specialkunskap att få plantor att trivas inomhus. Växtvård kan hjälpa er med en skräddarsydd lösning som förvandlar kontoret till en unik grön oas som stannar kvar i era kunders minne.
Växter renar luften
Att inomhusluften påverkar vår hälsa kommer knappast som en överraskning för någon. Som tur är finns en enkel metod som kan åtgärda åtminstone en del av problemet, och det är att se till att ha luftrenande växter inomhus.

De allra flesta växter har positiv inverkan på inomhusklimatet, inte bara genom att rena luften utan också genom att tillföra syre och fukt, men det finns vissa växter som är alldeles speciellt bra.

Varför är biofilisk design relevant idag?

Biofilisk design är en trend som växer i snabb takt! Biophilia (betyder kärlek till naturen) fokuserar på människans medfödda attraktion mot naturen och naturliga processer. Vi har en genetisk koppling till naturen, genom att ha levt i samklang med den i hundratusentals år. Med en minskad koppling till naturen, det ökande trycket på städerna och den ökade tekniska närvaron har vi mindre möjlighet att återhämta vår mentala och fysiska energi. Stressrelaterade sjukdomar blir allt vanligare enligt Världshälsoorganisationen och utgör ett snabbt växande hot mot människors hälsa i framtiden. Närvaron av direkta eller indirekta naturelement i vår inomhusmiljö har visats genom forskning minska stress, blodtrycksnivåer och hjärtfrekvenser, samtidigt som produktivitet, kreativitet och upplevd välbefinnande ökar.

Ledande företag inom arbetsplatsdesign, såsom Apple, Google och Amazon, satsar stort på Biophilic Design. Denna designmetod har visat sig förbättra arbetsprestation, engagemang och kognitiv förmåga samt fungera som ett medel för att attrahera och behålla personal i ”kriget om talang”.

Vad är fördelarna?

Under de senaste 35 åren har det gjorts många studier om fördelarna med att skapa naturliga miljöer inomhus.

Skolor

I skolmiljön kan biofilisk design främja inlärningsförmågan, förbättra testresultaten, öka koncentrationen samt öka närvaron hos eleverna.

Hotell

För hotell kan biofilisk design öka gästers benägenhet att betala mer för ett rum.

Vårdmiljö

Biofilisk design i vårdmiljön kan påskynda patienters återhämtning och minska behovet av smärtstillande medicin.

Detaljhandel

Närvaron av växtlighet och landskapsarkitektur kan bidra till att kunder är villiga att betala mer för både varor och tjänster.

Kontor

I kontorslandskap kan biofilisk design främja produktiviteten och kreativiteten, samtidigt som det förbättrar trivseln, minskar frånvaron och underlättar rekryteringen av ny personal.

Lösningar utöver det vanliga.

Vi erbjuder skräddasydda lösningar som är nytänkande och inte likt något annat. Kontakta oss så bokar vi in ett kostnadsfritt möte där vi besöker ditt företag och ger inredningsförslag helt efter dina önskemål.

Våra tjänster.

Köpa växter

Köp både krukor och växter från oss. Tecknas ett växtvårdsavtal ingår en växtgaranti.

Hyra växter

Vi erbjuder avtal från 12-48 månader med möjlighet till 12 månaders förlängning.

Växtskötsel

Vi tar hand om all skötsel med växtgaranti.
Växtvård i Sverige AB

Sandkilsvägen 7b
184 42 Åkersberga

Följ oss

© 2023 Växtvård i Sverige AB. Webbplats från cloudmarketing.se