Mossväggar & tavlor för kontoret

Mossväggar och mosstavlor kommer garanterat att skapa en häftig skogskänsla inomhus eller bland kontorslandskapets öppna tomma ytor. Växtvårds vision är att biofilisk design kan användas för en mer lekande men också levande kontorsmiljö. Det höjer inte bara den estetiska effekten av rummet, men kommer även öka livskvalitén för dina medarbetare som är där dagligen.

Genom att sätta upp moss- eller lavvägg blir det väldigt lätt att få ett ankare till naturen direkt på arbetsplatsen.
Det kommer att bidra till kollegors ökade trivsel men även skapa fantastiska intryck för dina besökare.

Om man väljer att köpa eller hyra  mossväggar kan du få det i olika sorters texturer med en mix av mossa samt lav. Vi designar mossväggarna utifrån dina önskemål och behov. Våra kunniga växtinredare utgår alltid från era visioner och idéer med professionell rådgivning som passar era behov.

Låt oss skapa grön magi tillsammans!

Du är alltid välkommen att ringa eller maila oss! Du kan även fylla i formuläret bredvid så hör vi av oss så fort vi kan.

Mångsidigheten med mossväggar

Mossa och lav har varit med oss på jorden väldigt länge (ungefär 350 miljoner år) och är därmed väldigt flexibelt. Det har utvecklats till att vara anpassningsbart till den miljö den lever i. Det är en perfekt naturprodukt med mångsidiga egenskaper som är ett utmärkt verktyg för biofilisk design.

Om man vill kan man få en mossvägg som inte bara ser snygg ut, med exempelvis företagets logga, utan även skapa den med helt fantastiska och spektakulära former, färger och mönster genom att även implementera lav.

Bara fantasin sätter gränsen för mossväggar

Flexibiliteten med mossa och lavväggar gör att man i princip kan få vilka mönster eller önskad design man vill ha.
Mixar man med lav och mossa kan man få väldigt fina kontraster som harmoniserar med lokalen.

Vi har bland annat inrett mojang studios kontor och tagit mycket inspiration från den kreativa källa som är “Minecraft”. Från digital utomhusmiljö till grön kontorsmiljö i verklighetens inomhusmiljö.

Ökat välmående med mossväggar

Med den ökade moderna urbaniseringen som sker idag, så spenderar vi mer och mer tid inomhus. Det finns många fördelar med den här utvecklingen, men lika många fördelar som det, finns det också nackdelar. En av dom är att vi förlorar en viktigt koppling till naturen, och den här länken eller närheten till naturen är bevisat att ha en positiv inverkan på vårt välbefinnande.

Det är därför vi vurmar så för just biofilisk design, det finns en mängd med bevis att växt och mossväggar har en positiv inverkan på lokaler. Det går framförallt att få bättre:

  • Akustik
  • Luft
  • Estetik
  • Ljus

Med ingivelse från naturen kan vi designa unika arbetsrum som bokstavligt andas frisk luft utan att tumma på funktionell kvalitet.

Vi bryr oss om hållbarhet när vi jobbar med mossväggar

Vi på Växtvård tycker att det är otroligt viktigt med hållbarhet och att värna om miljön. Därför är all mossa och lav som vi använder i våra mossdekorationer köpta från endast seriösa leverantörer som återplanterar lika mycket som de skördar.

Mossan vi använder oss utav mumifieras genom att ersätta fukten i den med ett miljövänligt biologiskt nedbrytbart konserveringsmedel, vilket säkerställer att den håller mycket längre. Blekning av mossan saktas ned tack vare UV-skydd, även om det inte kan förhindras helt på lång sikt.

I samband med gällande brandsäkerhetskrav måste även vissa standarder uppfyllas i allmänna utrymmen. Konserveringsmedlet som används i mossan i våra produkter har en brandhämmande effekt.

Vill du veta mer om mossväggar?

Är du intresserad att förvandla den vit kontorsytan till en mer välmående plats för dina medarbetare? Eller finner du biofilisk design vara ett intressant koncept som du vill veta mer om?

Oavsett dina önskemål kring en grönare kontoryta eller hur biofilisk design kan förbättra era lokaler så kan vi hjälpa dig. Det är bara att kontakta oss när du vill veta mer om mossväggar. 

Läs mer om våra andra tjänster

Växtskärmar som rumsavdelare

Växtskärmar

Växter som avskärmning eller avdelare fungerar utmärkt i öppna miljöer. De skapar arbetsro samtidigt som det är vackert.

Läs mer
Snittblommor och arrangemang till kontoret som skapar en härlig känsla.

Snittblommor & skålar

Våra florister hjälper er med snittblommor i buketter, bordsdekorationer och andra kreationer.

Läs mer
Blueair Classic 400 är en effektiv luftrenare för hem och kontor

Luftrenare

I vissa fall räcker inte växter till för att rena den torra och dåliga inomhusluften. Då erbjuder vi luftrenare med serviceavtal.