Konferensdestinationen som besökarna lämnar mållösa

Konferens är för de flesta av oss förknippat med livliga samtal, seriösa diskussioner och teambuilding. Kanske ett behövligt avbrott i vardagen och förhoppningsvis en kulinarisk högpunkt på veckan. Men för besökaren hos Sånga Kursgård på Ekerö, är upplevelsen mycket mer än det som sker i själva mötet.

Strax utanför Stockholms pulserande affärsliv kan man hitta den magiska oasen Sånga. Vid Mälarens strand ligger den imponerande konferensanläggning som redan på 1940-talet blev Lantbrukarnas Riksförbunds utvalda plats för utbildning. Då det är djupt rotat att utbilda och utveckla människor och i harmoni med naturen, känns det nyligen utvecklade inredningskonceptet helt givet.

Vid ditt besök hos Sånga möts du direkt av en grön entré som skapar känslan av att kliva in i en John Bauer-bok – mossigt grön, alldeles trollbindande och mysig på samma gång. Den välkomnar och öppnar upp till sällskapsrum med känslan av att vara mitt i ett böljande vetefält, en inomhusskog och andra ytor som tar oss på en visuell resa ut i den svenska naturens olika element.

Under november 2020, när pandemin härjat som värst och lämnat Sånga med 3 anställda och ekande tomma lokaler, kom uppdraget från styrelsen att ta tillfället i akt att uppdatera inredningen. Sångas VD Calle Glaumann var snabb på att sätta sin personal i arbete och tog tillsammans med styrelsen och en konceptbyrå fram ett grundläggande koncept. Företaget har alltid haft en kärlek till det moderna lantlivet, speciellt omsorg om skogen, vattnet, jorden och djuren. Kravet var att dessa element skulle vävas in i den rumsliga gestaltningen.

I fas två av renoveringen, arbetade Calles team nära med Tillsammans Arkitekter för att ta fram en design som kunde förverkliga konceptet. Tillsammans behövde en partner för att arbeta in de olika naturmaterialen och skapa en miljö som var jordnära exklusiv, men också hållbar. Arkitekterna valde att arbeta tillsammans vårt team på Växtvård.

Under en period av 6 månader lyckades våra två kreativa enheter arbeta in sagolika miljöer som inomhus-skogar och flöden som böljar som vetefälten som nu är en del av inredningen. Vem kan motstå frestelsen att samlas framför levande eld, eller känslan av att sitta under en jättestor svamp – precis som i barnsången?

Ni på Växtvård har en unik uppsättning idéskapare, som med sin ödmjuka och härligt kompetenta inställning har levererat över förväntan. Att ge er fria händer var helt rätt beslut.

Calle Glaumann

”Ert hantverk har tillsammans med vision och design av Tillsammans Arkitekter givit Sånga en mix av levande och torkade, äkta växter och syntetväxter, som tillåter en upplevelse tillgänglig för alla besökare – oavsett årstid eller tid på dygnet. En plats som lever och får olika skepnad beroende på vilken tidpunkt och årstid du vistas i de olika rummen. Ni har skapat växtinredningar som delvis är underhållsfria, men som ändå känns levande och aktuella. Det ger oss en möjlighet att verkligen slå på stort och fortsätta att utveckla konceptet många år framöver.”

Calle konstaterar att hans tillit till vår expertis och att vi kreativt löst alla utmaningar som kommit vår väg, fungerat perfekt. ”Ni har varit en viktig kugge i designarbetet och tack vare deras stabila, trygga och flexibla arbetssätt har vi på kort tid kunnat öppna upp dörrarna för rekordmånga konferensgäster, som alla ger oss feedback om att våra miljöer och vår service lämnar dem mållösa. De har tidigare inte haft en så magisk konferensupplevelse som hos oss och många bokar sitt nästa event redan innan de lämnat anläggningen.”

Vi har i detta projekt arbetat med konceptualisering, design och byggnation av växtmiljöer. Dels består de av levande växter, som vi löpande har underhåll på. Men många av miljöerna är byggda av naturmaterial som efter montering torkat och på så sätt är relativt underhållsfria. De kan behöva snyggas till, då beröring gör att de tappar sin ursprungliga form och glans. ”För oss har det varit givande att arbeta med en så tillåtande och tillitsfull uppdragsgivare”, säger vår VD och kundansvarige Benny Eriksson. ”Vi har fått fria händer på många sätt, men samarbetet har varit givande då Calle och arkitekterna har valt att involvera oss i alla steg, vilket gjort vårt arbete enkelt och väldigt roligt”.

Sånga är en perfekt destination för företagare som vill skapa och konferera i en givmild miljö, över dagen eller flera dagar i sträck. Varje dag och tidpunkt är ett nytt äventyr i dessa miljöer. Läs mer om dem här

Växtvård i Sverige AB

Sandkilsvägen 7b
184 42 Åkersberga

Följ oss

© 2023 Växtvård i Sverige AB. Webbplats från cloudmarketing.se